Menneet tapahtumat

Kuva: Diamond Mountain
Kuva: Forest Service Northern Region

Talkoot


Olemme järjestäneet talkoita säännöllisesti vuodesta 1951. Perinne on pysynyt pääpiirteittäin samana, joskin työkalut ovat vuosien varrella modernisoituneet.

Viime vuoden talkoissa teimme suuren työn yhteisten alueiden viihtyisyyden parantamiseksi kaivamalla sopivan pohjan kukkaistutuksille ja uudelle suihkulähteelle.

Osallistuminen talkoisiin oli aktiivista, ja työ valmistuikin jo odotettua aiemmin. Työnteon päätyttyä nautimme vielä grillimakkaraa ja virvoitusjuomia.

Kuva: Sterling College
Kuva: Dan Kamminga

Laskettelureissu

 

Pohtiessamme yhteistä retkeä vuonna 2010, tuntui retki Hirvensalon hiihtokeskukseen luontevalta valinnalta, sillä yhdistyksemme jäsenistö on varsin liikunnallista. Myös lasten toivomus vaikutti päätökseen vahvasti.

Vietimme antoisan päivän rinteessä, ja yhteishenki oli tavalliseen tapaan loistava. Kokeneemmat opastivat mielellään myös aloittelijoita laskettelun saloihin.

Retkellä moni murtomaahiihdon harrastajakin innostui laskettelusta. Tulemme varmasti tekemään vastaavia reissuja tulevaisuudessakin.
 

Kuva: J Brew
Kuva: Michael Coghlan

Matka puutarhaan

 

Viime kesänä teimme päivämatkan Helsingin yliopiston kasvitieteelliseen puutarhaan. Matka oli jäsenistölle antoisa, sillä puutarha tarjosi monenlaisia ideoita ja virikkeitä oman pihan kukkapenkkejä ajatellen.

Puutarhassa saatiinkin helposti kulumaan suurin osa päivästä, sillä monet entuudestaan tuntemattomat kasvi- ja puulajit herättivät myös valokuvausta harrastavien jäsenten huomion.

Vaikka katsottavaa ja ihmeteltävää olisikin riittänyt pidemmäksikin aikaa, päätimme jättää osan seuraavaan kertaan. On myös monia muita puutarhoja, joissa haluaisimme käydä kun aika antaa myöten.